Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Παραδοσιακή ηπειρώτικη κασόπιτα

 Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή λάδι μισό μισό
  • 500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό)
  • 450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά καλά χτυπημένα
  • 1 κοφτό κουταλάκι  γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν κάνουμε στη μέση ένα λάκκο και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με το σύρμα καλά να γίνει ένα λείο μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.
 
Βήμα 2
Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χούφτα από το τυρί και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο χυλό της πίτας μας.
 
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα το χυλό που πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκατοστά.
 
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου