Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Πατάτες με βούτυρο και κασέρι

 Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μερικά φύλλα δεντρολίβανο
  • 150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό θέματα
  • χοντρό αλάτι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
 
Βήμα 2
Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη. Κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
 
Βήμα 3
Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας.
 
Βήμα 5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου