Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Φαρφάλες με λουκάνικο και σάλτσα ντομάτας

 Υλικά

  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 150 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μπουκιές
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • 250 γραμμάρια φαρφάλες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τα λουκάνικα σε μπουκιές και σοτάρετε σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τις τομάτες τριμμένες.
 
Βήμα 3
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Έπειτα ρίχνετε τις φαρφάλες και βράστε για 8 λεπτά.
 
Βήμα 4
Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά και να δέσει.
 
Βήμα 5
Στο τέλος βάζετε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο ακόμα. Πασπαλίστε με τυρί τριμμένο και σερβίρετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου