Εκτέλεση
Βήμα 1
Κατ’ αρχάς πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε το
κοτσάνι και λίγο από το πίσω μέρος. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα
κουταλάκι αφαιρούμε και το εσωτερικό από τα κολοκύθια.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε
προηγουμένως από τα κολοκύθια, και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα
καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τον κιμά και τον αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6
Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί θα είναι η γέμιση για τα κολοκύθια μας.
Βήμα 7
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
Βήμα 8
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα και βάζουμε ανάμεσα τους τις κομμένες ντομάτες.
Βήμα 9
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.
Βήμα 10
Βάζουμε τα κλωνάρια μαϊντανού και τον άνηθο και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι στο φαγητό.
Βήμα 11
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις δούμε ότι έχει πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Βήμα 12
Μετά τα 30 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο που θα συμπληρώσει το φαγητό μας.
Βήμα 13
Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, προσθέτουμε τους κρόκους και σταδιακά λίγο-λίγο το λεμόνι.
Βήμα 14
Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο περιχύνουμε τα κολοκύθια και το ανακατεύουμε στην κατσαρόλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου