Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Βήμα 2
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον
κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι το
μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 4
Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 6
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
Βήμα 7
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
Βήμα 8
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε σε μια
κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Μόλις αρχίσει να
βράζει, τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.
Βήμα 9
Για να διευκολυνθούμε καλό είναι να έχουμε ένα
θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 30-35
βαθμούς, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα
πορτοκαλιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 10
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανοίγουμε μια μικρή
τρύπα στα σου και με τη βοήθεια ενός κορνέ τα γεμίζουμε με την κρέμα
σοκολάτας.
Βήμα 11
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου