Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού

 Υλικά

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • Πιπέρι (καλό είναι να έχουμε ένα μείγμα από διάφορα πιπέρια)
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  •  

Εκτέλεση

 

Βήμα 1
Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
 
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, το μείγμα από τα πιπέρια, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τέλος το μισό λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
 
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι, το βάζουμε σε πιάτο.
Βήμα 5

Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και σερβίρουμε

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου