Υλικά
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- Πιπέρι (καλό είναι να έχουμε ένα μείγμα από διάφορα πιπέρια)
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να
ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα
ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν
και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα
μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού
κάπαρη, το μείγμα από τα πιπέρια, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τέλος το
μισό λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου
10 λεπτά.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι, το βάζουμε σε πιάτο.
Βήμα 5
Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και σερβίρουμε
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου