Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το μισό βούτυρο και
σωτάρετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το θυμάρι, το
πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράστε 30
λεπτά.
Βήμα 2
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό.
Βήμα 3
Βουτυρώστε καλά ένα ταψί στρογγυλό και πασπαλίστε
τη με 2 κουταλιές φρυγανιά. Στρώστε μέσα στο ταψί εναλλάξ τον πουρέ
πατάτας, το τυρί και τον κιμά.
Βήμα 4
Περιχύστε με το ζωμό και το υπόλοιπο βούτυρο, αφού
πρώτα το λιώσετε και ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις
και στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ξεσκεπάστε προς το τέλος, για να ροδίσει η
επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρετε το
σε πιατέλα και σερβίρετέ το ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου