Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

Υλικά
  • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 κουτί λαζάνια
  • 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
  • 5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
  •  

Εκτέλεση

 

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
 
Βήμα 2
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
 
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. 
Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
 
Βήμα 4
Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
 
Βήμα 5
Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου