Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένουμε το κρέας. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και
μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το
στενό μέρος. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το
κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και τη γραβιέρα
και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε
στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε
με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να
καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60
λεπτά. Στο χρονικό αυτό σημείο, το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε
από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα. Προσέχουμε να
μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου