Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μπουτάκια κοτόπουλου πανέ

 Υλικά

1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ξινόγαλο

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

  • 1/4 κουταλάκι + 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι συν 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 8 μπούτια κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
  • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε το ξινόγαλο σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει το μείγμα έναν απαλός πολτός.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο στη σακούλα. Σφραγίστε την και αφήστε στο ψυγείο 30 λεπτά ή μια νύχτα.
Βήμα 3
Όταν είστε έτοιμοι να τηγανίστε το κοτόπουλο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου στη μαρινάδα για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και αραδιάζετε εκεί τα μπουτάκια και μετά τα περνάτε ξανά από τη μαρινάδα.
Βήμα 5
Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου