Υλικά
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό περίπου 30 βαθμούς
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Όταν φουσκώσει το μείγμα μας ρίχνουμε την μπύρα,
το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα γύρω – γύρω μέχρι να
γίνει συμπαγής η ζύμη.
Βήμα 3
Παίρνουμε μια πετσέτα με ζεστό και καυτό νερό στο
κέντρο και τη τοποθετούμε πάνω από το μπολ της ζύμης. Αφήνουμε να
ξεκουραστεί σε ζεστό φούρνο για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο
της.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου