Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ταλιατέλες με σπανάκι και μπλε τυρί

 Υλικά

  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
  • 150 γραμμάρια ροκφόρ
  • 100 γραμμάρια ελαφριά κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε φέτες και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
 
Βήμα 2
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαραθεί.
 
Βήμα 3
Σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 7 λεπτά.
 
Βήμα 4
Προσθέστε το ψιλοκομμένο ροκφόρ στο μείγμα με το σπανάκι. Όταν το τυρί θα αρχίσει να λιώνει, προσθέσετε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι η σάλτα να αποκτήσει λεία υφή.
 
Βήμα 5
Προσθέστε λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι και ανακατέψτε τις ταλιατέλες μαζί με τη σάλτσα. Τέλος σερβίρουμε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου