Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σκαλοπίνια χοιρινά με σάλτσα τυριού

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 ψαρονέφρια
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού με τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
 
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
 
Βήμα 3
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Τις γυρίζουμε ώστε να σοταριστούν και από την άλλη πλευρά.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι.
 
Βήμα 5
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 
Βήμα 6
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά.
 
Βήμα 7
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
 
Βήμα 8
Περιχύνουμε τα σκαλοπίνια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου