Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μπισκοτογλυκό μόκα με σαντιγί και σοκολάτα

Υλικά

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι εσπρέσο μόκα λάτε παγωμένο ή 1 φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ με λίγο γάλα παγωμένο
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  •  
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
 
Βήμα 2
Στο τυρί κρέμα προσθέτετε τον παγωμένο καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα.
 
Βήμα 4
Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
 
Βήμα 5
Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι-μπερ.
 
Βήμα 6
Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
 
Βήμα 7
Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής: μία στρώση μπισκότα, μία στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
 
Βήμα 8
Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου