Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Μπριζόλες με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια

 

Εκτέλεση


Βήμα 1
Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
 
Βήμα 2
Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μαγειρεύετε 12 λεπτά σε χύτρα.
 
Βήμα 3
Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
 
Βήμα 4
Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
 
Βήμα 6
Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου