Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
 
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι (γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και πιπέρι.
 
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
 
Βήμα 4
Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πιρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
 
Βήμα 5
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντάς το στο ψυγείο.
 
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου