Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Ιταλικό ριζότο λεμονιού

Υλικά

  • 1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 8 ποτήρια ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • Πιπέρι
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
 
Βήμα 2
Όταν ροδίσει σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε το μείγμα.
 
Βήμα 4
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με φλοίδες παρμεζάνας και ξύσμα λεμόνι. Προσθέτετε το πιπέρι από πάνω.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου