- μία γαλοπούλα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές μέλι
- 1 κιλό μικρές πατάτες
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 100 ml ζωμό κότας
- 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- τα συκωτάκια της γαλοπούλας
- 500 γραμμάρια κάστανα (βρασμένα και χοντροκομμένα)
- 20 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 125 γραμμάρια ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
- ένα ξύλο κανέλας
- ένα ποτήρι λευκό κρασί
- ένα φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον ζωμό και την μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτετε μέσα σε αυτό το μπολ τις πατάτες αλάτι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε και αφήνετε τις πατάτες να
περιμένουν.
Για τη γέμιση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο (τα 100
γραμμάρια) και προσθέτετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τον κιμά και
τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα συκωτάκια της γαλοπούλας, τα
κάστανα, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και
το ξύλο κανέλας.
Βήμα 3
Τα αφήνετε λίγο και τα σβήνετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Βήμα 4
Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και την ψίχα ψωμιού.
Βήμα 5
Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια γεμίζετε τη γαλοπούλα.
Βήμα 6
Την κλείνετε καλά (την ράβετε) έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Βήμα 7
Την τοποθετείτε σε ένα ταψί και την περιχύνετε με τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Βήμα 8
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς.
Βήμα 9
Στην μια ώρα και 45 λεπτά προσθέτετε στο ταψί τις
πατάτες μαζί με την μουστάρδα και τον ζωμό που είχε το μπολ και ψήνετε
μαζί με την γαλοπούλα για ακόμη 45 λεπτά.
Βήμα 10
Στα τελευταία 20 λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία έτσι ώστε η γαλοπούλα να πάρει χρώμα.
Βήμα 11
Αφαιρείτε την γαλοπούλα και τις πατάτες από το ταψί και τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Βήμα 12
Το ζουμί το βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα και δένετε με το φρέσκο τυρί κρέμα και δοκιμάζετε εάν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 13
Στην συνέχεια το περνάτε από ένα μπλέντερ και περιχύνετε με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου