Υλικά για 2-4 άτομα
- 1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
- 1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 1-2 κρεμμύδια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ καθαρίζετε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένετε.
Βήμα 2
Αν είναι πλατιά τα κόβετε κατά μήκος στην μέση. Εν συνεχεία τα πλένετε με άφθονο νερό.
Βήμα 3
Κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
Βήμα 4
Προσθέτετε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βήμα 5
Στην συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες
αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα
νερό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6
Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
Βήμα 7
Κατόπιν αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από την
κατσαρόλα και βάζετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον
δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και
1 κούπα νερό.
Βήμα 8
Αφήνετε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.
Βήμα 9
Στην συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας
και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι
γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 10
Σερβίρετε με φέτα και λευκό κρασί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου