Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Λιγκουίνι με σκόρδο και βούτυρο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
  • 6 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 75 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτετε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγετε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένετε να βράσει το νερό.
 
Βήμα 2
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα 1 πακέτο λιγκουίνι και τα ανακατεύετε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
 
Βήμα 3
Τα αφήνετε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνετε.
 
Βήμα 4
Αφού τα σουρώσετε, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
 
Βήμα 5
Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
 
Βήμα 6
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο φουντούκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
 
Βήμα 7
Ρίχνετε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο, το φουντούκι και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύετε καλά ώστε να πάει παντού και να δώσει γεύση στα μακαρόνια.
 
Βήμα 8
Τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου