Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Πανακότα με σιρόπι βύσσινο

 Υλικά για 2-4 άτομα

Για την πανακότα

  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 5 ml λικέρ κουαντρώ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
  • 150 ml γάλα 0%
  • 20 γραμμάρια φρουκτόζη
  • 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

Για τo σιρόπι βύσσινο

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1.200 ml νερό
  • 1 κούπα κατεψυγμένα σμέουρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για την πανακότα

Βήμα 1
Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχετε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα προσθέτετε στο γάλα.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
 
Βήμα 3
Γεμίζετε φορμάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
 
Βήμα 4
Τέλος ξεφορμάρετε την πανακότα, ραντίζετε με το σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα σμέουρα.
 

Για τo σιρόπι βύσσινο

Βήμα 1
Πλένετε καλά τα βύσσινα, τα καθαρίζετε από τα κοτσανάκια και τα κόβετε στα 2.
 
Βήμα 2
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1200 ml νερό.
 
Βήμα 3
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν τα βύσσινα για 10 λεπτά.
 
Βήμα 4
Χτυπάτε τα βρασμένα βύσσινα στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.
 
Βήμα 5
Βάζετε στην κατσαρόλα τα βύσσινα, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.
 
Βήμα 6
Ανακατεύετε, όταν δείτε ότι η ζάχαρη λιώνει δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.
 
Βήμα 7
Βάζετε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνετε πάρα πολύ καλά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου