Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Σαλάτα με κολοκύθα

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκοι ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους. Την κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
 
Βήμα 3
Τις αφήνετε με τη ζάχαρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 
Βήμα 4
Βάζετε το σουσαμέλαιο σε ένα τηγάνι, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα το σουσάμι και το σοτάρετε ώστε να πάρει χρώμα.
 
Βήμα 5
Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύετε με το σουσάμι για να δημιουργηθεί μια σάλτσα, η οποία θα αποτελέσει το ντρέσινγκ της σαλάτας σας.
 
Βήμα 6
Μεταφέρετε τις φέτες κολοκύθας σε μια απλωτή πιατέλα, περιχύνετε το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε το ροζ πιπέρι και προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου.
 
Βήμα 7
Τέλος, βάζετε όση ποσότητα αλάτι θέλουμε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου