Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Πικάντικο αγριογούρουνο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το αγριογούρουνο σε μερίδες για να μπορέσετε να το μαγειρέψετε.
 
Βήμα 2
Καλό είναι 10 ώρες περίπου πριν ψήσετε το κρέας να το διατηρήσετε στο ψυγείο με αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 3
Επίσης πριν το γαρνίρετε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο.
 
Βήμα 4
Ανοίγετε το μάτι για να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις πλύνετε με νερό και τις καθαρίσετε από τα σπόρια), τα κρεμμύδια και μαζί με τα μανιτάρια τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
 
Βήμα 5
Αμέσως μετά βάζετε στη γάστρα το αγριογούρουνο και ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνετε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο κρέας.
 
Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
 
Βήμα 7
Στο δίωρο πρέπει να βγάλετε το αγριογούρουνο από το φούρνο και να το γυρίσετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε αυτό το χρονικό σημείο προσθέτετε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν δείτε ότι χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
 
Βήμα 8
Το αφήνετε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 ώρα ακόμη.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου