Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το αγριογούρουνο σε μερίδες για να μπορέσετε να το μαγειρέψετε.
Βήμα 2
Καλό είναι 10 ώρες περίπου πριν ψήσετε το κρέας να το διατηρήσετε στο ψυγείο με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Επίσης πριν το γαρνίρετε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ανοίγετε το μάτι για να ζεσταθεί το ελαιόλαδο,
κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις πλύνετε με νερό και τις
καθαρίσετε από τα σπόρια), τα κρεμμύδια και μαζί με τα μανιτάρια τα
σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 5
Αμέσως μετά βάζετε στη γάστρα το αγριογούρουνο και
ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνετε ½
ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο κρέας.
Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
Βήμα 7
Στο δίωρο πρέπει να βγάλετε το αγριογούρουνο από
το φούρνο και να το γυρίσετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε
αυτό το χρονικό σημείο προσθέτετε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν δείτε ότι
χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
Βήμα 8
Το αφήνετε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 ώρα ακόμη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου