Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε καλά το κρέας μέσα και έξω και το
στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Εν συνεχεία το αλατοπιπερώνετε καλά
και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το
κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού ροδίσουν ρίχνετε 1
φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 60 λεπτά.
Βήμα 3
Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 50 λεπτά.
Βήμα 4
Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
Βήμα 5
Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βήμα 6
Έπειτα χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
Βήμα 7
Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα.
Βήμα 8
Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
Βήμα 9
Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου