Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Αμυγδαλόπιτα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την αμυγδαλόπιτα

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 8 αυγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύετε το μπέικιν στο κονιάκ και το προσθέτετε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού.
 
Βήμα 2
Κατόπιν, χτυπάτε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα μαζί με το αλάτι.
 
Βήμα 3
Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
 
Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι και περιχύνετε το γλυκό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου