Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Σουφλέ με μπεσαμέλ και πράσο

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 αβγά χωρισμένα
  • βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη
  • 150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το πράσο. Έπειτα ρίχνετε το μπέικον μαζί με πιπέρι.
 
Βήμα 2
Σε ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το αλεύρι, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνετε από τη φωτιά. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνετε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου.
 
Βήμα 4
Εντωμεταξύ έχετε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά σιγά- σιγά στο μείγμα.
 
Βήμα 5
Παίρνετε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
 
Βήμα 6
Ακολούθως το γεμίζετε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
 
Βήμα 7
Σερβίρετε με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου