Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Κοτόπουλο με κριθαράκι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες.
 
Βήμα 2
Το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 3
Βάζετε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας.
 
Βήμα 4
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί, 2 1/2 – 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι.
 
Βήμα 5
Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο.
 
Βήμα 6
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου