Για τα ζυμαρικά καρότου
- 4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και βρασμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι από σιμιγδάλι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη μαρινάρα σως
- ¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
- Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 κουτιά ( ½ κιλού) ντοματούλες αποφλοιωμένες
- 6 φλιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- Λίγη ρίγανη τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα ζυμαρικά καρότου
Βήμα 1
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλεύρι από σιμιγδάλι σε ένα μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας σας.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σπάστε το αυγό σε ένα μπολ, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέτετε το αυγό.
Βήμα 3
Στο μπλέντερ χτυπάτε τα βρασμένα καρότα για 30
δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια προσθέτετε τον πολτό
καρότου στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια
απαλή ζύμη.
Βήμα 4
Ζυμώνετε το μείγμα 5 – 6 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο νερό.
Βήμα 5
Κάνετε την ζύμη μπάλα, την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Βήμα 6
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζετε στα 5 κομμάτια.
Βήμα 7
Αλευρώνετε κάθε κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ή
με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγετε σε φύλλο. Όσο πιο χοντρό το φύλλο,
τόσο πιο χοντρά τα ζυμαρικά σας.
Βήμα 8
Αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια, θα κόψετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα ορθογώνια.
Βήμα 9
Αν θέλετε να κάνετε ραβιόλια, θα την κόψετε σε ομοιόμορφες λωρίδες.
Βήμα 10
Αν θέλετε χυλοπίτες ή λιγκουίνι, θα την κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ροδάκι της πίτσας ή με την μηχανή των ζυμαρικών.
Βήμα 11
Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα
ζυμαρικά σας αμέσως για 3 – 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος των ζυμαρικών (αν
είναι λίγο παχιά τότε θα διπλασιάσετε τον χρόνο βρασίματος).
Βήμα 12
Στραγγίζετε και προσθέτετε τη μαρινάρα σως και σερβίρετε.
Για τη μαρινάρα σως
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με το μαϊντανό, για ένα λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Βήμα 3
Βράζετε τη σάλτσα για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε στο τέλος τη ρίγανη, τις αντζούγιες και τον ντοματοπολτό.
Βήμα 5
Βράζετε τη σάλτσα μερικά λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου