Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Cheesecake με ζελέ

 Υλικά για 4-6 άτομα

Για την κρέμα

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Για την επικάλυψη ζελέ
  • 1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα

Για τη βάση

  • 1 πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.
 
Βήμα 2
Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ.
 
Βήμα 3
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ.
 
Βήμα 5
Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
 
Βήμα 6
Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου