Για την κρέμα
- 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Για την επικάλυψη ζελέ
- 1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα
Για τη βάση
- 1 πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.
Βήμα 2
Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ.
Βήμα 3
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος
μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το
μείγμα μας.
Βήμα 4
Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ.
Βήμα 5
Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου