Εκτέλεση
Βήμα 1
Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
Βήμα 2
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε
το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και
πιπέρι.
Βήμα 3
Τα ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Βήμα 4
Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
Βήμα 5
Όταν τελειώσουν, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα
βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί (περίπου
1 φλιτζάνι τσαγιού).
Βήμα 6
Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό
του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με
τη σάλτσα.
Βήμα 7
Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 60 δευτερόλεπτα και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου