Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1-2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
 
Βήμα 2
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα 2 ασπράδια αυγών, αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 3
Τα ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
 
Βήμα 4
Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό και τα αραδιάζετε στη κατσαρόλα σε σειρές.
 
Βήμα 5
Όταν τελειώσουν, τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με λίγο ζουμί (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού).
 
Βήμα 6
Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα.
 
Βήμα 7
Ανακινείτε τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 60 δευτερόλεπτα και σερβίρετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου