Για τις κροκέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- πιπέρι
- ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
- αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας
- 600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 4 πατάτες βρασμένες μέτριες
- 6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την σκορδαλιά
- 1 κιλό πατάτες
- 4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα
- 1 ποτήρι λαδί
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Από 3 λεμόνια τον χυμό τους
- ¾ ποτηριού νερό
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες
Βήμα 1
Από το βράδυ ξαλμυρίζετε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζετε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και με ένα πιρούνι τις κάνετε πουρέ και τις βάζετε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Προσθέτετε το μπακαλιάρο που τον κόβετε με το χέρι
σε μικρά κομματάκια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και το
λάδι και όλα αυτά τα ζυμώνετε να γίνουν ένα μείγμα.
Βήμα 4
Τα πλάθετε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνετε και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.
Για την σκορδαλιά
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Τις περνάτε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβετε σε κύβους και τις πολτοποιείτε στο μούλτι.
Βήμα 3
Μετά βάζετε τις πατάτες, το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 4
Αν την θέλετε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτετε λεμόνι ή σκόρδο ανάλογα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου