Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ρυζόγαλο με μαστίχα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 λίτρο κρύο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγη μαστίχα
  • 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2
Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύετε με το γάλα και προσθέτετε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.

Βήμα 3
Προσθέτετε και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4
Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.

Βήμα 5
Χλιαίνετε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνετε στο υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 6
Αδειάζετε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.

Βήμα 7
Το βάζετε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).

Βήμα 8
Σερβίρετε το ρυζόγαλο κρύο και αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου