- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές
λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την
πιπεριά.
Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την
κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα
συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 5
Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου