Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την καρυδόπιτα

  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 115 γραμμάρια γαλέτα
  • 2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση


Για την καρυδόπιτα

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε τη γαλέτα, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Βήμα 3
Στο μπολ του μίξερ, βάζετε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στα αυγά και το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βήμα 5
Τέλος, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Βήμα 6
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα.

Βήμα 7
Ψήνετε για 40 – 45 λεπτά.

Βήμα 8
Ελέγχετε εάν η καρυδόπιτά είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζετε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλετε από το γλυκό.

Βήμα 9
Αλλιώς, ψήνετε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Βήμα 10
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσετε.

Για το σιρόπι

Βήμα 1
Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε το κονιάκ.

Βήμα 2
Με ένα κουτάλι, ρίχνετε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι και σταδιακά το ρίχνετε όλο.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου