Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 112 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σπανάκι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνετε στην άκρη.


Βήμα 2
Μοιράζετε το μείγμα με των μανιταριών στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.


Βήμα 3
Τα στερεώνετε στη συνέχεια καλά με οδοντογλυφίδα.


Βήμα 4
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.


Βήμα 5
Προσθέτετε κρασί, ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.


Βήμα 6
Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.


Βήμα 7
Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.


Βήμα 8
Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του το κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.


Βήμα 9
Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου