Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Τηγανητό κοτόπουλο με μπρόκολο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 25 γραμμάρια αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
  • 1 κούπα ρύζι σπυρωτό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάτε για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Ταυτόχρονα ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με τις πιπεριές και το σοτάρετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4
Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνετε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού.

Βήμα 5
Κατόπιν στραγγίζετε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.

Βήμα 6
Ρίχνετε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με ρύζι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου