- ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
- 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 συσκευασία ζυμαρικά ταλιατέλες ή σπαγγέτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το
νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε
συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Βήμα 2
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν
όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3
ακόμη λεπτά τον κιμά.
Βήμα 3
Προσθέτετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέτετε και το αλάτι.
Βήμα 4
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και
σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου
προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.
Βήμα 5
Ταυτόχρονα βράζετε τα σπαγγέτι σε καυτό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Σερβίρετε με τη σάλτσα κιμά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου