Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετείτε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι να μουλιάσουν.
Βήμα 2
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε καλά και τα βάζετε πάλι στο μπολ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα φαγητού.
Βήμα 3
Αναδεύετε καλά και τα αφήνετε να σταθούν έτσι, περίπου 10-15 λεπτά.
Βήμα 4
Ξεπλένετε και πάλι πάρα πολύ καλά και βάζετε τα όσπρια στην κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βήμα 5
Όταν αρχίσουν να βράζουν, με κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Βήμα 6
Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το ζουμί τους.
Βήμα 7
Σε
βαθύ σκεύος βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη
και το δεντρολίβανο περίπου 8 με 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς το
κρεμμύδι.
Βήμα 8
Προσθέτετε το κον κασέ και αφήνετε 5 λεπτά να πάρει μια βράση.
Βήμα 9
Έπειτα ρίχνετε μέσα το λουκάνικο σε κομματάκια, τα κουκουνάρια, τα ρεβίθια και το ζουμί που κρατήσατε.
Βήμα 10
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις, προσθέτετε και το σπανάκι, βράζετε λίγο ακόμη, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε τη φωτιά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου