Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Ρεβίθια με λουκάνικο και κουκουνάρι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 χούφτα κουκουνάρια
  • 1 κον-κασέ
  • 300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
  • 300 γραμμάρια φύλλα από σπανάκι χοντροκομμένα
  • Αλάτι
  •  Πιπέρι
  • 2 κούπες ρεβίθια
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετείτε από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι να μουλιάσουν.
 
Βήμα 2
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε καλά και τα βάζετε πάλι στο μπολ μαζί με 1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα φαγητού.
 
Βήμα 3
Αναδεύετε καλά και τα αφήνετε να σταθούν έτσι, περίπου 10-15 λεπτά.
 
Βήμα 4
Ξεπλένετε και πάλι πάρα πολύ καλά και βάζετε τα όσπρια στην κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
 
Βήμα 5
Όταν αρχίσουν να βράζουν, με κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
 
Βήμα 6
Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το ζουμί τους.
 
Βήμα 7
Σε βαθύ σκεύος βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη και το δεντρολίβανο περίπου 8 με 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι.
 
Βήμα 8
Προσθέτετε το κον κασέ και αφήνετε 5 λεπτά να πάρει μια βράση.
 
Βήμα 9
Έπειτα ρίχνετε μέσα το λουκάνικο σε κομματάκια, τα κουκουνάρια, τα ρεβίθια και το ζουμί που κρατήσατε.
 
Βήμα 10
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις, προσθέτετε και το σπανάκι, βράζετε λίγο ακόμη, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε τη φωτιά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου