Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
  • 2 μπρόκολα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο
  • 220 γραμμάρια μπέικον

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
 
Βήμα 2
Στο μεταξύ ρίχνετε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 15 λεπτά και το κόβετε σε μεσαία κομμάτια και το κρεμμύδι σε λωρίδες.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια ανακατεύετε με το μπέικον, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
 
Βήμα 4
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
Βήμα 5
Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και αφήνετε να κρυώσει.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου