Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια βρασμένο και κομμένο κοτόπουλο
- ½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα και σοταρισμένα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Για τις κρέπες
- 4 μεγάλα αβγά
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Βήμα 1
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν
χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα
το βούτυρο.
Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Βήμα 3
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το
οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε
με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βήμα 4
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Βήμα 5
Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά
το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι
ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Για τη γέμιση
Βήμα 1
Βράζετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κόβετε σε κύβους.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το μισό τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Γεμίζετε τις κρέπες με αυτό το μείγμα και τις τυλίγετε.
Βήμα 5
Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μεγάλο πυρέξ.
Βήμα 6
Περιχύνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Βήμα 7
Προθερμαίνετε το φούρνο.
Βήμα 8
Βάζετε τις κρέπες να ψηθούν στο φούρνο για 30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου