Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Κοτόπουλο με σως βασιλικού

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

Για το πέστο

  • 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
  • 5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Φτιάχνετε τη σως πέστο και μαρινάρετε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζετε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά.
 
Βήμα 2
Γαρνίρετε με τη σάλτσα πέστο.

Για το πέστο

Βήμα 1
Δουλεύετε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
 
Βήμα 2
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
 
Βήμα 3
Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
 
Βήμα 4
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 5
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου