Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ομελέτα με τόνο

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 200 γραμμάρια τόνος σε νερό
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο μαϊντανό.
 
Βήμα 2
Τρίβετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
 
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες.
 
Βήμα 4
Όταν ροδίσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύετε με τα αυγά και τον τόνο.
 
Βήμα 5
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνετε σε αυτό το μείγμα.
 
Βήμα 6
Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου