Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
- 1 ½ φλιτζάνι φακές
- 6 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1/4 φλιτζανιού ξίδι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να
βράζει προσθέτετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα
ψιλοκομμένα.
Βήμα 2
Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Στη συνέχεια τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε
μέσα τις φακές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 15
λεπτά.
Βήμα 4
Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Βήμα 5
Όταν βράσουν τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις
ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλερι, το ραπανάκι, τα φρέσκα
κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.
Για το ντρέσινγκ
Βήμα 1
Ανακατεύετε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι,1/4
φλιτζανιού ξίδι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε
ένα μούλτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου