Για το ρύζι
- 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
- 100 γραμμάρια κάσιους
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Για τις μπριζόλες
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 ποτήρι μπύρα
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το ρύζι
Βήμα 1
Πλένετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά.
Βήμα 2
Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
Βήμα 3
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει
βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει
τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το
βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει
να χρυσαφίζει.
Βήμα 5
Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 6
Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Βήμα 7
Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Για τις μπριζόλες
Βήμα 1
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελωθούν.
Βήμα 2
Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
Βήμα 3
Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 5
Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου