Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Χοιρινές μπριζόλες με ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το ρύζι

  • 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
  • 100 γραμμάρια κάσιους
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις μπριζόλες

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βήμα 1
Πλένετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά.
 
Βήμα 2
Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
 
Βήμα 3
Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
 
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
 
Βήμα 5
Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
 
Βήμα 6
Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
 
Βήμα 7
Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Για τις μπριζόλες

Βήμα 1
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελωθούν.
 
Βήμα 2
Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
 
Βήμα 3
Μετά βάζετε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
 
Βήμα 4
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
 
Βήμα 5
Τέλος, περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου