Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 55 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 50 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Για το γλάσο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 115 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 120 γραμμάρια γάλα φρέσκο, πλήρες
Εκτέλεση
Για το κέικ
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια
προσθέτετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε
μεσαία ταχύτητα με το σύρμα, έως ότου το μείγμα ασπρίσει.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Βήμα 3
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά το κακάο, το νερό, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Βήμα 4
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε στον κάδο τα μήλα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 5
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ, αδειάζετε σε αυτή το μείγμα και τη βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα.
Βήμα 6
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο, προτού ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο
Βήμα 1
Στερεώνετε ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Βήμα 2
Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ.
Βάζετε στο μπολ το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και το γάλα και το
ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη.
Βήμα 3
Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα.
Βήμα 4
Καλύπτετε με το γλάσο όλο το κέικ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί, προτού κόψετε το γλυκό σε κομμάτια για να το σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου