Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιές τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Τριμμένο τυρί τόφου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά, τα σουρώνετε και τα φυλάτε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσετε λίγο, για να μην κολλήσουν.
 
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνετε επίσης και τις ελιές και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά.
 
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
 
Βήμα 4
Ρίχνετε στη συνέχεια το σκόρδο, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, προσθέτετε τα μυρωδικά και βάζετε αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 5
Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ζυμαρικά ζεστά και από πάνω περιχύνετε τη σάλτσα.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε και προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου