Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Κανελόνια με ζύμη κρέπας

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 650 γραμμάρια κιμά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια
  • Αλάτι
  • Βούτυρο
  • Αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε τις κρέπες αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αυγά με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και με το λάδι.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάτε το χυλό ώσπου να γίνει λείος.
 
Βήμα 3
Αλείφετε ένα τηγάνι μικρού μεγέθους με βούτυρο και ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το χυλό.
 
Βήμα 4
Γέρνετε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο.
 
Βήμα 5
Ψήνετε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τη βγάζετε από το τηγάνι. Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.
 
Βήμα 6
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού τα ψιλοκόψετε) μέχρι να μαραθούν.
 
Βήμα 7
Πλάθετε τον κιμά, σχηματίζετε μια πίτα και τον βάζετε στο τηγάνι, τραβώντας στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.
 
Βήμα 8
Τον τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού από τη σάλτσα τυριού.
 
Βήμα 9
Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Βάζετε επάνω σε κάθε κρέπα δύο κουταλιές από το μείγμα και τις τυλίγετε σε ρολά.
 
Βήμα 10
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τυριού, πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.
 
Βήμα 11
Λίγο πριν βγάλετε τις κρέπες από το φούρνο, αν θέλετε, ρίχνετε από πάνω κρέμα γάλακτος.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου