Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Πατάτες με μπέικον και παρμεζάνα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 6 πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν.
 
Βήμα 2
Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
 
Βήμα 3
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην καεί.
 
Βήμα 4
Όταν γίνει χρυσαφί, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες μαζί με την πάπρικα, ανακατεύοντας μαζί με το μπέικον για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
 
Βήμα 5
Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και παρμεζάνα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου