Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μακαρόνια με τόνο και αρακά

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 20 γραμμάρια κάππαρη
  • 150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα ή φρέσκο
  • 100 γραμμάρια πράσινες ελιές γεμιστές ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
  • 50 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνετε, φυλάτε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τον αρακά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε για 8 – 10 λεπτά ακόμα.
 
Βήμα 4
Τέλος σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου