Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Τυροπιτάκια με σπανάκι και φέτα

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φέτα τριμμένη
  • 14 φύλλα κρούστας κομμένα σε λωρίδες
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο επιπλέον
  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεματάτε το σπανάκι σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και μετά ψιλοκόβετε

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε το σπανάκι, τη φέτα, το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3
Βάζετε ανά δύο φύλλα. Αλείφετε πρώτα με βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο (σκεπάζετε τα υπόλοιπα με βρεγμένη πετσέτα, να μην ξεραθούν).

Βήμα 4
Χωρίζετε σε 2 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά απ’ τη γέμιση από το σπανάκι στην άκρη του φύλλου.

Βήμα 5
Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω, να σκεπαστεί η γέμιση σαν τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας.

Βήμα 6
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε τα τυυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 7
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου